Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
glansya
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. október 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jótékonysági Erzsébet bált rendeznek Gödöllőn
A bevételt a koraszülöttek mentésének támogatására ajánlják fel

A királyné emlékéhez méltó Erzsébet bált rendez Gödöllő városa november 17-én a Királyi Kastélyban. A jótékonysági bál bevételével a koraszülött mentést támogatják, azt a Peter Cerny Alapítvány javára ajánlották fel. A rendezvény a „Híres Hölgyek Gödöllőn - 2012 a Nők Éve" tematikus év záróeseménye lesz - jelentették be a szervezők április 4-én a gödöllői Királyi Kastély dísztermében.


A bál vendégei Erzsébet királyné tizenkét egykori ruháját is megcsodálhatják majd 

Gödöllő az idén a városhoz kötődő híres hölgyek előtt tiszteleg, a tematikus év több mint 30 kulturális és művészeti rendezvényt, kiállításokat, koncerteket, színielőadásokat foglal magába, ennek egyik kiemelkedő eseménye lesz az Erzsébet bál, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendeznek meg - jelentette be Dr. Gémesi György polgármester. Mint mondta, a bálnak két aktualitása is van: idén emlékezünk meg a királyné születésének 175. évfordulójáról, és az idén 145 esztendeje annak, hogy koronázási ajándékként a királyi pár megkapta a kastélyt. A cél egy elegáns, de nem hivalkodó rendezvény, ami szellemiségével méltó Erzsébet királyné emlékéhez, s ami az Operabálhoz és a balatonfüredi Anna bálhoz hasonló kiemelkedő esemény.

A bál helyszíne a kastély lovardája lesz - mondta el Gönczi Tibor a kastély igazgatója, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az idén is több rendezvénnyel tisztelegnek a királyné emléke előtt. Szólt arról is nagy öröm számára, hogy a bál egyik fő együttműködő partnere a Herendi Porcelán Manufaktúra, amivel már hosszú időre, a királyi család számára készített Gödöllő minta megszületéséig nyúlik vissza a kapcsolat.

A Herendi Porcelán Manufaktúra feladatának tekinti a hazai és az európai kultúra értékeinek ápolását, megőrzését - ezt már Dr. Simon Attila vezérigazgató jelentette ki, aki elmondta, az idén több jelentős állomása van a kastéllyal való együttműködésnek. A koronázási hétvégétől év végéig a kastélyban lesz látható a manufaktúra által készített egészalakos Erzsébet királynét ábrázoló porcelán szobor, az Erzsébet bálon pedig csodálatos, kézzel festett porcelán szervizzel emelik a rendezvény színvonalát.

A bál programja is igazi különlegességeket ígér: Herczenik Anna, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Xavier Rivadeneira operaénekes, Oszvald Marika, Jászai Mari-díjas színésznő, operett énekes, és a Hot Jazz Band előadását élvezhetik majd a vendégek.

A rendezvényt egy különleges divatbemutató is gazdagítja. Mint azt Czédly Mónika, a D'Elia szalon vezetője, a ruhák készítője elmondta, Erzsébet királyné tizenkét ruháját csodálhatják meg a neves esemény résztvevői. A bemutató teljessé teszi majd azt a képet, amit a királynéról őriz az utókor. A ruhaköltemények ezt megelőzően Bad Ischlben lesznek kiállítva.

A báli menü titkaiba Keményné Koncz Ildikó, a Pannónia Női Borrend tagja avatta be a sajtót. Elmondta, az év borászainak boraiból választják ki azokat, amik harmonizálnak a felszolgált fogásokkal. Ezek között olyan is lesz, ami a Gödöllői Királyi Szakácskönyvben szerepel. A desszertek nemcsak a városhoz, hanem a kastélyhoz is kötődnek. A tematikus évre készített különlegességek közül a Mária Terézia, az Erzsébet királyné és Mária Valéria torták kerülnek majd az asztalokra.

A jótékonysági rendezvény tiszta bevételét a Peter Cerny Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők. Az alapítvány részéről Dr. Somogyvári Zsolt főorvos fejezte ki köszönetét a támogatásért. Elmondta: a 24 éve működő szervezet működése során 54 000 koraszülöttnek nyújtott segítséget, s közülük mintegy 10 000 nem jutott volna el a kórházig az ő segítségük nélkül. Mint mondta, öröm számára, hogy a szervezők fontosnak tartják munkájukat, amit a koraszülött mentés és szállítás terén végeznek.

További információ: www.erzsebetbal.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu