Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. február 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Matematikai és nem pártpolitikai kérdésről van szó”
A MÖSZ elnöke úgy látja: amennyiben nem lesz megoldás, valóban bedőlhetnek az önkormányzatok

A helyi oktatási intézmények államosítása és az új járási hivatalokhoz kerülő több szolgáltatás miatt elvont összegek miatt 150 milliárd forint hiányzik a rendszerből, amit az adósságkonszolidáció sem tud pótolni - mondta 2013. február 14-én az M1 „Ma reggel" című műsorában Gémesi György. A gödöllői polgármester szerint a települések a jelen helyzetben nem tudnak hiánymentes költségvetést tervezni, ahogy azt a stabilitási törvény előírja számukra.


Gémesi György hozzátette: ha nem lesz meg a február 15-i határidőig az önkormányzatok deficit nélküli büdzséje, akkor március közepétől nem kapnak finanszírozást. Ha pedig a települések kihagynak kötelező feladatokat a költségvetésből, akkor jön a kormányhivatal, hogy figyelmeztesse őket: a törvényben előírt feladatokat el kell végezni. Ez a 22-es csapdája - fogalmazta meg Gémesi György hangsúlyozva, nem pártpolitikai, hanem matematikai kérdésről van szó.

Négyszáznyolcvan önkormányzat képviselője gyűlt össze február 13-án, Gödöllőn, hogy megoldást találjanak a települések költségvetési problémáira. Gémesi György azt mondta, a tanácskozás indoka az volt, hogy 3-400 település objektív okokból nem tud nullás költségvetést készíteni.

Az M1 konferenciáról szóló beszámolójában elhangzott: az elvonáskor az állam nem gondolt a különleges intézmények, például a helyi orvosi ügyeletek fenntartására, de még a polgármesterek fizetésére sem. Az önkormányzatok remélik, a megoldás nem a különleges intézmények bezárása, a civil vívmányok átmeneti feladása, a lakosságnak nyújtott szolgáltatások megszüntetése lesz.

Gémesi György szerint a problémát fel lehetett volna oldani azzal, hogy a Belügyminisztérium 24 milliárdos tartalékára és a 20 milliárdos, szerkezetátalakításra szánt forrásra pályázatot kellett volna kiírni, valamint indokolt esetekben kitolni a büdzsé elkészítésére adott február 15-i határidőt. Ez 44 milliárdos összeg ugyan nem pótolja a hiányzó 150 milliárdot, de jelentős segítség lehet - tette hozzá a politikus, aki úgy véli, ha nem lesz megoldás, „itt a vég", valóban bedőlhetnek önkormányzatok.

Forrás: M1 - Hirado.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu