Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. február 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szociális földprogram a társadalmi felzárkóztatásért
A hátrányos helyzetű térségekben induló program 101 település 2657 családjának nyújt segítséget

A vidékfejlesztés a foglalkoztatáson túl a közösségek életben tartásáról is szól, a helyi közösségek összetartó ereje pedig segíti a hátrányos helyzetben élőket - mondta Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára azon a workshopon, amelyet társadalmi felzárkózásban érintett szakembereknek szervezett a tárca. A kormány mintegy 101 település 2657 családjának nyújt segítséget a Szociális Földprogram jóvoltából.


A megnyitón V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár hangsúlyozta, a következő időszakban a vidékfejlesztés egyik hangsúlyos eleme lesz a szegénység elleni küzdelem.

Langerné Victor Katalin kiemelte, hogy vidékfejlesztési programok munkalehetőséget is adnak. Az agráriumban végzett munka a megélhetést biztosítja, de ezen felül megbecsülést is ad. A programokban rejlő lehetőségek kihasználása esélyt jelent a hátrányos helyzetben élők számára. Az előítéleteket is csökkentheti, ha a többségi társadalom tagjai azt látják, hogy a romák keze munkája nyomán jutnak élelemhez.

V. Németh Zsolt elmondta azt is, látnunk kell, hogy míg Nyugat-Európában a szegénység inkább a városokhoz kötődik, a keleti blokkban a vidékhez, ezért ennek megfelelően kell alakítani a programokat. A jövőben nagyobb hangsúlyt kapnak majd a közösségvezérelt helyi fejlesztések, amelyek az összetett problémák megoldásának jó eszközei

A workshopon számos jó gyakorlatot mutattak be, köztük a 20 éves, 2013-ban is útjára induló Szociális Földprogramot, amely a résztvevőknek munkát ad, és megélhetést nyújt. Ezen kívül olyan ismeretekre tesznek szert a program keretében, amely az önfenntartásukat segíti. A program 101 hátrányos helyzetű település 2 657 családjának jelent segítséget.

A 2013.február 19-ei „Társadalmi felzárkózást támogató jó gyakorlatok a vidékfejlesztés területén" című fórumot az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága és a Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága szervezte az államigazgatás társadalmi felzárkózásban érintett szereplői, az államtitkárságok főosztályai és a háttérintézmények számára.

 A rendezvény az Új Széchenyi Terv keretében egy olyan projekt részeként valósult meg, amely a társadalmi felzárkózás szakpolitikai eszközeinek fejlesztését szolgálja.

Forrás: EMMI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu