Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. február 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Módszeresen fosztogatják az időseket Sárospatakon
Aros János polgármester felhívás útján keresi az újfajta bűnözési hullám károsultjait

Sárospatakon idősekre szállnak rá a bűnözők. A nyugdíjat és a szabadságot is elveszik. Egy idős asszonyt menekített ki a sárospataki önkormányzat „modernkori rabszolgatartók" kezéből, egy másik emberen viszont még nem sikerült segíteniük - közölte a Hír24 tudósítójával Aros János polgármester. A rendőrség egyelőre nem nyomoz az ügyben, mert a sértettek nem tettek feljelentést.


A bizalom ára

A zempléni város polgármestere elmondta: rövid időn belül másodszor szerzett tudomást arról, hogy bűnözői csoportok sajátosan „karolnak fel" olyan gondoskodásra szoruló embereket, akiknek nincsenek hozzátartozói, rokonai. A bizalmukba férkőznek azzal, hogy bevásárolnak nekik, kiváltják a gyógyszereiket és elpakolják a tűzifát, mindennek viszont megvan az ára - tette hozzá Aros János.

Miután ugyanis bejáratossá válnak a házba, ráteszik a kezüket minden értékre. A polgármester szerint az újfajta bűnözési módszer szerint már nem leütik és kirabolják az időseket, hanem olyan függőségi viszonyt alakítanak ki velük, amiből az áldozat nem tud kilépni, miközben teljesen kizsigerelik. 
 

Ellátás, szabadságért cserébe

Alapszinten ellátják őket, de az irataikat és a bakkártyájukat elveszik. Nyugdíjfizetés napján aztán autóba ültetik az idős embereket, elviszik a pénzintézetbe, ahol a teljes jövedelmüket leemelik a számlájukról, amit azonnal el is vesznek tőlük a napi ellátásért cserébe - mondják. Aros János úgy véli, nehéz jogi úton eljárni ezekben az ügyekben, mert gyakran maguk az áldozatok sem ismerik fel, mekkora bajban vannak. 

Úgy gondolják, hogy végre van valaki, aki „igazán" foglalkozik velük. Sárospatakon ismeretlen telefonáló jelezte az egyik ilyen esetet, de ott a rokonok segítségével sem sikerült kimenteni az áldozatot a bűnözők kezei közül. Egy idős asszonynak viszont egy nyugdíjas otthonban találtak új otthont, a nő csontig lesoványodott, mert a létezéshez alig elegendő táplálékot kapott csupán - közölte a polgármester. 

Az esetet jelezték a rendőrségnek is. A Sárospataki Rendőrkapitányság azonban egyelőre nem indított nyomozást az ügyben, mert a sértett nem tett bejelentést. Aros János felhívást tett közzé a helyi médiumokban, amelyben arra kéri a város lakóit, hogyha tudomásuk van hasonló esetről, azonnal jelezzék a polgármesteri hivatalban.

Forrás: Hír24

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu