Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. december 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csak jól működő városban lehet ingatlanfejlesztés
Jelenleg 1900 hektár üres, építkezésre alkalmas terület van a fővárosban, további ugyanennyi pedig alul-hasznosított

Nem csak a város működtetéséhez, hanem a fejlesztéséhez is elengedhetetlen az önkormányzati szerepvállalás, de csak jól működő városban lehet ingatlanfejlesztés – mondta Tarlós István, főpolgármester 2014. május 6-án, a Napi Gazdaság által rendezett, „Fókuszban a fejlesztések – Új lehetőségek és kihívások az ingatlanpiacon” című konferencián. A városfejlesztéshez megalapozott koncepció szükséges, most készül a főváros integrált fejlesztési stratégiája – tette hozzá.


Budapest városfejlesztési stratégiájának fő célja az élhető város kialakítása. Ennek fontos része a Duna kihasználása, nemcsak a belvárosban, hanem akár 25 kilométeres vonzáskörzetben, ahol „északra és délre is bőven van hely” különféle fejlesztéseknek: parkoknak, kikötőknek, lakásoknak, irodáknak, középületeknek – mondta a főpolgármester.

Tarlós István további súlypontként nevezte meg a közösségi közlekedési infrastruktúra fokozatos fejlesztését, a megfelelő helyeken az intermodális csomópontok kialakítását. Hangsúlyozta azonban, hogy „a közösségi közlekedés fejlesztését nem az autós közlekedés ellehetetlenítése mellett kell végrehajtani ”. Megjegyezte, hogy Budapest közparkjai, kiránduló erdői képezik a főváros zöld tüdejét, amelyek kiemelten fontosak a klímaváltozás okozta kockázat csökkentésében.

Városfejlesztés és ingatlanfejlesztés egymástól elválaszthatatlan fogalmak – jelentette ki. A városfejlesztéshez szükség van koncepcióra, műszaki, jogi, pénzügyi előkészítésre, tervekre, forrásokra, kiépített infrastruktúrára, egyszerű, gyors és következetes engedélyeztetési eljárásokra, igazságos adórendszerre, egyszerűbb pályázati szabályokra. Rámutatott, hogy ezek közül nem kevés múlik az önkormányzaton is.

Emlékeztetett rá, hogy a főváros 2010-ben hivatalba lépett új vezetése – a kormány támogatásának is köszönhetően – számos, hosszú évek óta megrekedt beruházást fejezett be, többek között a 4-es metrót és a Bálnát, és elkezdett egy sor jelentősebb beruházást, mint az 1-es és 3-as villamosvonalak felújítása vagy a budai fonódó villamoshálózat kiépítése. Tarlós István kiemelte, hogy 27 nagyprojekt áll előkészítés alatt, ezek többsége infrastrukturális jellegű. A projektek pénzügyi, jogi és műszaki előkészítése jóval gyorsabb, mint korábban volt.

A kormány fővárossal kapcsolatos koncepciója három pontban foglalható össze: elsősorban a helyi lakosok otthona a város, másodsorban az ország fővárosa, míg harmadrészt közép-európai regionális központ. mondta a konferencián Fürjes Balázs, a budapesti állami nagyberuházások kormánybiztosa. A futó fejlesztések közül kiemelte a Ludovika Campust, amely nem csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek ad helyet, hanem egész Józsefváros életminőségét javítja.

Finta Sándor, Budapest főépítésze arról beszélt, hogy jelenleg 1900 hektár üres, ingatlanfejlesztésre alkalmas terület van a fővárosban, további ugyanennyi pedig alul-hasznosított. Ütemezett fejlesztés 635 hektáron indítható. Átmeneti hasznosítást kell találni 1200 hektárnak, ebbe a körbe tartozik például a korábban tervezett kormányzati negyed területe is. Egyik hasznosítási mód lehetne például sportpályák építése. A 2014-2020 közti időszakra 7 fejlesztési akcióterületet jelölt ki a főváros. Ezek a volt gázgyár és a Hajógyári sziget, a Margitsziget melletti Duna-partok, a Városliget, amely a Nyugati-tértől tart a Rákosrendező-vasútállomásig, a Városháza park a belvárosban, a Rákóczi út - Kossuth Lajos utcai tengely, valamint a Népliget.

A Napi Gazdaság nyolcadik alkalommal szervezett ingatlankonferenciáján, eltérően a hasonló nevű online médium első ingatlan témájú rendezvényétől, piaci és befektetési szemszögből tárgyalja a magyar és a régiós ingatlanpiac aktuális és várható eseményeit. Az erősen piac- és fejlesztésfókuszú rendezvényen a szakma legjobbjai értékelik a helyzetet, de teret kapnak a bérlői szempontok, az állami beruházások és fenntarthatósági kérdések is.

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu