Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. december 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Büntetés helyett jutalom az antiszociális elemeknek?
A Jobbik szerint a Fidesz nem felszámolja, hanem inkább fejleszti a miskolci gettókat
A Jobbik miskolci szervezete szerint elfogadhatatlan, hogy a városvezetés büntetés helyett kétmillió forintot adna mindazoknak, akik lezüllesztették az önkormányzati lakásokat, ha azokból kiköltöznének, és a borsodi megyeszékhely közigazgatási határán túl vásárolnának házakat – mondta Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője, miskolci és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke 2014. május 7-i sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormánypárt büntetés helyett jutalmazná azokat, akik igénytelen életvitelükkel milliós károkat okoztak az önkormányzat ingatlanvagyonában olyannyira, hogy az érintett lakásokat – szintén közpénzen – le kell bontani, ráadásul a közüzemi számlákat sem fizették.

Meg kell vizsgálni azoknak a felelősségét is, akik éveken keresztül lehetővé tették, hogy olyanok jussanak bérleményhez, akik képtelenek normakövető módon élni, hiszen nekik is betudható, hogy ma már 15 cigánytelep van Miskolcon – jelentette ki.

A képviselő abban egyetértett, hogy az antiszociális bérlőknek semmi keresnivalójuk nincs Miskolcon, de mint mondta: a renitensekkel nem egyezkedni kell, hogy mennyiért hagynák el a várost, hanem azonnali hatállyal felbontani velük a bérleti szerződést, érvényteleníteni a lakcímkártyájukat, megtéríttetni velük a károkat, majd kötelezni őket arra, hogy az általuk életveszélyessé tett ingatlanokat közpénz felhasználása nélkül maguk bontsák le.

„A Fidesz bort iszik és vizet prédikál: telepfelszámolásról beszél, de telepfejlesztést folytat” - fogalmazott Jakab Péter. Arra kérte a Fideszt, számoljon el tételesen a választóknak a „gettókra” költött milliárdokkal.

Soós Attila, a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati frakciójának szóvivője május 6-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a miskolci „gettók és nyomortelepek” felszámolását tervezi a frakció, elsősorban azért, hogy biztonságosabb, élhetőbb legyen a borsodi megyeszékhely. Az ezt tartalmazó javaslatot a május 8-i közgyűlés elé terjesztik.

A Jobbik május 7-i sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva Soós Attila az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: minden energiájukkal azon lesznek, hogy „a társadalomellenes elemeket eltávolítsák a normális életvitelt folytató polgárok mellől, és megszüntessék a gettószerű városrészeket” Miskolcon.

Azt szeretné, ha a különböző politikai erők támogatnák a városvezetést és az ott élőket, nem pedig „a többségi társadalom akaratával szembehelyezkedve akadályoznák az intézkedések megvalósulását” – írta.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu