Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. december 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bekamerázzák a budapesti közterület-felügyelőket
Az intézkedések megkezdését megelőzően tájékoztatni kell az érintetteket a kép- és hangfelvevő eszköz alkalmazásáról

Minikamerákat helyeznek el a budapesti közterület-felügyelők ruháján, hogy egyértelműbb lehessen az általuk felderített jogsértések bizonyítása – közölte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI). A közterület-felügyelőknek az intézkedések megkezdése előtt tájékoztatniuk kell az eljárással érintett személyt a kép- és hangfelvevő eszköz alkalmazásáról – fogalmazott a szervezet.


A ruházatra szerelt kamerák alkalmazására több mint egy évtizede ad lehetőséget a közterület-felügyeletről szóló törvény. A mostani technikai fejlesztéssel egyértelműebb lehet az elkövetett jogsértések bizonyítása, valamint a közterület-felügyelő intézkedésével szemben benyújtott panasz elbírálásának objektivitásában is érdemben segíthet – közölte az igazgatóság.

A szervezet szerint sokan nem tudják, hogy a közterület-felügyelő hivatalos személyként igazoltathat, adatokat kezelhet és különféle kényszerintézkedéseket is végrehajthat, például átvizsgálhatja a ruházatunkat vagy az autónkat, ezenkívül megállíthat, feltartóztathat, intézkedését pedig be kell fejeznie, tehát akár kényszerítő eszköz alkalmazásával is megteheti ezt.

Az önkormányzati rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről szóló törvény már több mint egy éve lehetővé teszi, hogy a közszolgálati jogviszonyban álló önkormányzati rendészek kényszerítő és önvédelmi eszközöket – könnygázsprayt, rendőrbotot és kézbilincset – tarthassanak maguknál. A FÖRI közterület-felügyelőit és önkormányzati természetvédelmi őreit csak a jogszabályban előírt képzés elvégzése után szerelték fel ilyen eszközökkel – írták.

Forrás: hvg.hu
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu