Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. december 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem várhat a parlagfű elleni védekezés megkezdése
Minden földhasználónak és földtulajdonosnak neki kell látnia a mentesítésnek

A parlagfű korai megjelenése miatt idén a gyomnövény virágzására és a pollenszóródásra is korábban lehet számítani, ezért időben meg kell kezdeni a gyommentesítést, megakadályozva ezzel a parlagfű virágzását és a pollen szóródását. Az időjárás kedvezett a parlagfű kelésének, az elmúlt hetek csapadékos időjárása, majd a napokban beköszöntő meleg miatt a parlagfű növények intenzív növekedése várható – figyelmeztet a Vidékfejlesztési Minisztérium.


A parlagfű visszaszorítására különböző módszerek állnak rendelkezésre. A mechanikai módszerek közül a kézi gyomlálás, valamint a rendszeres, alacsony tarlómagassággal elvégzett kaszálás javasolt. Azokon a területeken, ahol ezek a módszerek nem megvalósíthatóak, növényvédőszeres gyomszabályozást alkalmazhatunk. A megfelelő időben végzett gyomlálással, a rendszeres kaszálással, vagy a növényvédőszeres gyomszabályozással hatékonyan lehet védekezni a parlagfű ellen, a parlagfű későbbi eltávolítása már csak a kultúrnövény károsodásával oldható meg.

A termelőknek a mezőgazdasági területek gyommentesen tartása mellett a táblaszegélyek gondozására is törekedniük kell. A parlagfű elleni védekezés minden évben nagy kihívás elé állítja a gazdálkodókat, ezért a gyommentesítéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságaihoz és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara területi szerveihez.

Vidékfejlesztési Minisztérium megkér minden földhasználót és földtulajdonost, hogy ha még nem kezdte el a parlagfű elleni védekezést, akkor azt mihamarabb tegye meg, hogy megakadályozza a parlagfű virágzását és pollenszórását.

Forrás: VM

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu