Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. december 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

EP-választás: hetvenezren jelentkeztek át szavazni
Az öt évvel ezelőtti EP-választáson 25 ezren jelezték előre, hogy nem a lakóhelyükön kívánnak voksolni

Mintegy 70 ezren nem a lakóhelyükön, hanem egy másik magyarországi településen voksolnak 2014. május 25-én az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalának május 24-i adataiból. Azok, akik vasárnap nem a lakóhelyükön szeretnének voksolni, pénteken 16 óráig jelentkezhettek át egy másik magyarországi település névjegyzékébe. 


Az NVI internetes tájékoztató oldalán május 24-én reggel az szerepelt, hogy az átjelentkezéssel szavazni kívánó választópolgárok száma 69 200. Öt évvel ezelőtt az EP-választáson 25 ezren jelezték előre, hogy nem a lakóhelyükön kívánnak szavazni.

Az áprilisi országgyűlési voksoláson 120 ezren jelentkeztek át, és több, az átjelentkezők szavazására kijelölt szavazókör előtt (például a XIV., a IX. és a XIII. kerületben) hosszú sorok kígyóztak.

A Nemzeti Választási Iroda azonban arra számít, hogy május 25-én az EP-választáson nem lesz ilyen hosszú sorban állás, mivel kevesebb az átjelentkezéssel szavazó, és sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz az átjelentkezők szavazása is, mivel a voksoláson az egész ország egy választókerületet alkot.

Az országgyűlési választáson az átjelentkezők a lakóhelyük szerinti választókerület jelöltjeire szavazhattak, és a szavazatukat egy, a választókerületük nevével ellátott borítékba kellett tenniük, azaz a szavazatszámláló bizottságnak először meg kellett keresnie a választópolgárt a névjegyzékben, aztán ki kellett keresnie a szavazólapjait és a borítékot is. Ez sok időbe telt, ami miatt lassabban tudott haladni a sor.

Az EP-választáson azonban mindenki ugyanolyan szavazólapot kap, és az átjelentkezők szavazatait nem kell külön felcímzett borítékba tenni, hiszen minden szavazatot abban a szavazókörben számlálnak meg, ahol azt leadták.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu