Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Polgármesterjelölt nélkül maradhat több kistelepülés
Tállai András: a polgármesterek fizetésének kérdése majd a kormány megalakulása után kerülhet napirendre

Több kistelepülés polgármesterjelölt nélkül maradhat az őszi önkormányzati választáson, miután az új ciklusban az ötszáznál kevesebb lakosú falvak vezetői bruttó 149 575 forintot kereshetnek majd, véli több önkormányzati szövetség vezetője; Tállai András önkormányzati államtitkár szerint a kérdés a kormány megalakulása után kerülhet napirendre – írja 2014. május 27-i számában a Magyar Nemzet.


A lap cikke szerint a főállású polgármesterek díjazása jelenleg a lakosság számától függően bruttó 270 ezer és 638 ezer forint között van. Az ősszel hatályba lépő módosítás értelmében az ötszáznál kevesebb lakosú települések első embere a helyettes államtitkár illetményének 20 százalékát keresi, ami bruttó 149 575 forint.

A lakosságszámtól függően az arány legfeljebb 80 százalék lehet, azaz egy 30 ezer lakos feletti város polgármesterének fizetése 598 ezer forint. A Belügyminisztérium azzal magyarázta a bértábla változását, hogy a helyhatóságoktól több feladat az államhoz került.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint azonban ez az érvelés nem állja meg a helyét, mert az iskolákat átvette ugyan az állam, de az önkormányzatok új feladatokat is kaptak: a rendvédelmet, a közfoglalkoztatást, a kéményseprést. Úgy gondolja, a helyzet változhat, és az ügyben javaslatot nyújtanak be a kormánynak.

Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke szerint ilyen feltételekkel sok tehetséges és rátermett polgármester, jegyző nem vállalja majd a munkát, aminek a falvak látják kárát.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a funkciók presztizse leértékelődik, lehet, hogy ősszel egyes helyeken nem is lesznek jelöltek.

Tállai András önkormányzati államtitkár jelezte: ügyvezető kormány van, amely nem tud törvényt a parlament elé terjeszteni. A kérdés leghamarabb az új kormány június 6-ai megalakulása után kerülhet napirendre.

Forrás: Magyar Nemzet - MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu