Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. december 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén is elindítják a versenyt „Az év fája” címért
Önkormányzatok is jelölhetnek fát az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett vetélkedőre

Indul Magyarországon Az év fája vetélkedő, amelyre bárki jelölheti kedvenc fáját az evfaja.okotars.hu oldalon 2014. június 13-ig. Az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett vetélkedőn nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresik, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, vagy más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban. A fát egyének és közösségek is jelölhetik, akár családok, civil szervezetek, vagy önkormányzatok.


A jelölésnek tartalmaznia kell a fa történetét, pontos helyét, egyéb adatait és fényképet. A versenyre jelölt fákból az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 12 döntőst választ, ezek közül a közönség szavazással választhatja ki kedvencét. A döntősök közül az Országos Erdészeti Egyesület egy általa választott fát különdíjban is részesít – közölte a szervező az MTI-vel.

A nyertes fa egészségügyi felmérésben részesül, és ha szükséges, speciális ápolásra szóló utalványt is kap. A támogatást a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére, vagy ugyanazon településen őshonos csemeték ültetésére lehet felhasználni. A verseny külön kategóriája a Hős fa: erre a címre olyan fák jelölését várják, amelyeknek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelynek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is.

Az év fája vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra. A hazai verseny győztese jövő év elején részt vesz Az európai év fája versenyben is, amelynek győztese Az európai év fája címet nyeri el. A korábbi években két alkalommal nyerte magyar fa a megmérettetést, idén pedig a gödöllői vackor 35 ezer szavazattal lett második.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu