Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mégsem épül fel a tervezett síközpont a Normafánál
A fogaskerekű új végállomásának a régóta üresen álló Olimpia szálló lebontásával csinálnának helyet

Nem építenek a Harangvölgyig érő sípályát a Normafánál, és újabb épületeket sem akarnak elhelyezni a kérdéses területen, a fogaskerekű új végállomásának viszont a Hotel Olimpia lebontásával csinálnának helyet – mondta Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester a Hegyvidék című lapnak adott interjúban, amelyet a Népszava 2014. május 29-i száma idézett.


Pokorni Zoltán azt mondta, hogy nincs szó semmilyen beruházásról, és ezt a korábban tiltakozásuknak hangot adó zöldszervezetek is támogatják. Azért nincs rá szükség, mert minden funkció elhelyezhető a meglévő épületekben, sőt a polgármester által kísértetkastélynak hívott egykori Hotel Olimpiát érdemes volna lebontani, mivel ott tudnák kialakítani a fogaskerekű vasút felső végállomását. Az építési övezetbe tartozó ingatlanon a sportolókat kiszolgáló csomagmegőrző, büfé, tusoló, toalett vagy egy kerékpárkölcsönző is bőven elférne – mondta a polgármester.

A síközpont meghiúsulása nem azt jelenti Pokorni Zoltán szerint, hogy ne keresnének helyet a hobbisíelőknek, de a számukra kijelölhető, támogatott pálya sem érinthetné azonban a Harangvölgy aljában található ősbükköst, mert ezt a természeti értéket semmiképpen sem szabad veszélyeztetni. A polgármester szerint azt is mondta, hogy a Normafával kapcsolatos munkák egyeztetéseinél több szempontot is figyelembe kell venni, hogy mindenki – a kerékpárosok, gyalogosok, kutyások, nagycsaládosok és természetvédők – igényeinek megfeleljenek.

A kerület alpolgármestere, Váczi János tavaly februárban egy előadásban beszélt a Normafa síközponttá alakításáról, amit akkor négy sílifttel, hóágyúval, megfelelő számú parkolóhely kialakításával képzeltek el. Ezt kapcsolnák össze a fogaskerekű vasút meghosszabbításával, így a tervek szerint az már a Széll Kálmán tértől közlekedne és a felső végállomása a Normafa volna.

Az egész mellé egy miniszterelnöki megbízottat is kirendeltek Vincze P. Márton személyében. Ő tavaly októberben arról beszélt, hogy a területen négy évszakos sportparkot hoznának létre, hiszen a beruházás nem csak a hóról szól, a téli sportokat legfeljebb 60 napon át lehet űzni. A tervek között szerepel a János-hegynél kerékpáros lejtő és downhill pálya kialakítása, a Jánoshegyi út felújítása és akadálymentesítése, valamint a két szélén rekortán futópálya kiépítése, továbbá egy tanösvény létrehozása, az Anna-réti játszótér felújítása és szabadtéri kondipark kiépítése, valamint a Harangvölgyből ülőlifttel is fel lehetne jutni a Normafához.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu