Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2019. december 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Aláírásgyűjtés indult a miskolci nyomorexport ellen
BAZ megye több települése tiltakozik a megyeszékhelyen történt bérlakásrendelet-módosítás miatt

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településének polgármestere aláírásgyűjtésbe kezdett miskolci önkormányzat 2014. május 8-ai rendeletmódosítása ellen, amely szerint a szociális bérlakásokban élők akkor kaphatnak lelépési díjat, ha a pénzért Miskolc határán kívül vásárolnak ingatlant – írta a Borsod Online.


Az Észak-Magyarország című napilap hírportálja emlékeztet: a Fidesz-KDNP többségű miskolci közgyűlés a korábbi jogszabályt egészítette ki azzal a szövegrésszel, hogy a szociális bérlakásokban élők csak abban az esetben kaphatják meg a 1,5-2 millió forintos lelépési díjat, ha Miskolc határán kívül vásárolnak érte ingatlant.

A hír hallatára Nyékládháza és Mályi vezetői aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a miskolci önkormányzat helyezze hatályon kívül a rendeletnek ezt a kitételét, május 28-án pedig Kazincbarcika is csatlakozott hozzájuk. Erre, vagyis, hogy aláírja a tiltakozást, a város szocialista többségű képviselő-testülete egyhangúlag hatalmazta fel Szitka Péter polgármestert, aki az ülésen nyomorexportnak nevezte, amit Miskolc tervez – olvasható a portál cikkében.

Az írás kitér arra is, hogy a kazincbarcikai testület által elfogadott javaslatban az áll: „Önkormányzataink kinyilvánítják, hogy nem támogatják azt, hogy bármely önkormányzat a szociális jellegű problémáinak megoldását a szegénység exportjával oldja meg”, Miskolc „a saját önös céljainak elérése érdekében más önkormányzatokat hátrányos helyzetbe hozza, azzal, hogy a számára nem kívánatos személyeket a város közigazgatási határán kívülre költözteti. Ez a döntés a településeiken egyébként is meglévő súlyos szociális gondokat még inkább fokozná” – olvasható a cikkben.

Forrás: Borsod Online - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2019 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu