Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Júliustól hét megyében leállhatnak a kéményseprők
A lépés hátterében az áll, hogy mindeddig elmaradt a szolgáltatók rezsicsökkentés miatt kieső bevételeinek kompenzációja

A katasztrófavédelem illetékes szervezeti egységeit mindeddig nem tájékoztatták arról, hogy bárhol leállna a kéményseprő-ipari közszolgáltatás – mondta a Népszabadságnak Hajdu Márton, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője, aki hozzátette: ha ilyen jelzés érkezik hozzájuk, a megyei igazgatóságok jogszabályi felhatalmazás alapján megteszik a szükséges intézkedéseket, azaz hatósági határozatban közérdekű szolgáltatót jelölnek ki.


A Népszabadság 2014. május 30-i cikke felidézi: júliustól leáll a kéményseprői szolgáltatás hét megyében. A kéményseprők Pest, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy és Nógrád megyében összesen 842 településen június 30-án még ellátják feladataikat, de utána már nem. Erről május 29-én határozott a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének (MKOI) ülése.

A résztvevők nyilatkozatot is elfogadtak, amelyben kifejtették, hogy kényszerű lépésük hátterében az állami intézkedések állnak, ugyanis mindeddig elmaradt a tavaly júliusi rezsicsökkentés miatt kieső bevételeik kompenzációja.

A szolgáltatás leállításáról szóló dokumentumból az is kiderül, hogy az ipartestületi ülésen részt vevő tagvállalatok képviselői kijelentették: a jogszabályi követelményeknek megfelelő színvonalon nem képesek a kieső szolgáltatásokat pótolni akkor sem, ha őket erre kijelölik. A pótláshoz ugyanis nincs se megfelelő létszámuk, se eszközállományuk, és nincs pénzük mindezek pótlására - írja az újság.

Forrás: Népszabadság - MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu