Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az eladósodás előidézői nem az önkormányzatok
A TÖOSZ elnöksége tárgyalt az önkormányzati rendszer átalakításáról

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöksége július 5-én értékelte a Belügyminisztérium önkormányzati rendszer átalakítására vonatkozó munkaanyagáról a június hónapban megtartott hét regionális önkormányzati fórumon elhangzottakat. Az országos vita során az egyes eldöntendő kérdésekről a résztvevők szavaztak, a szavazás eredményének figyelembevételével a TÖOSZ elnöksége ismételten kialakította állásfoglalását.


Az országos vita során az egyes eldöntendő kérdésekről mintegy félezer résztvevő szavazott, a szavazás eredményének figyelembevételével a TÖOSZ elnöksége ismételten kialakította állásfoglalását. A szövetség részletes álláspontját megküldte a Belügyminisztérium vezetésének, valamint az átalakítással érintett valamennyi minisztérium érintett vezetői számára is.

A szövetség álláspontja az, hogy „Belügyminisztérium helyzetértékelésével alapvetően egyet lehet érteni. A rendszer működési zavarait valóban a feladatok és hatáskörök differenciálatlan telepítése, a szétaprózódott településszerkezet és a nem elég intenzív együttműködési készség, valamint a jelentős alulfinanszírozottság, illetve folyamatos forráskivonás okozta. Ugyanakkor nem lehet elfogadni a vitaanyag azon megközelítését, amely szerint az önkormányzatok az ország eladósodásának legfőbb okozói, illetve a működési zavarok előidézői.  Az elmúlt 21 év bizonyította, hogy az ország működőképessége szempontjából kiemelkedő sikereket értek el az önkormányzatok, így egy korrekt elemzésben a pozitív eredményekre való utalás joggal elvárható a kormányzati megközelítésben is.„

A TÖOSZ elnöksége első olvasatban tárgyalta és elfogadta a mikrotérségi együttműködésre, a körjegyzőségeket felváltó egyesített önkormányzati hivatalok kialakítására, a nem járási jogú városok szerepére és a polgármesteri jogállás megerősítésére vonatkozóan kidolgozott javaslatokat valamint, a kistelepülési főállású polgármesterek foglalkoztatási rendszerének átalakítási elveit, amelyeket a TÖOSZ-tagok számára vitára bocsátott. 

A TÖOSZ elnökség állásfoglalása, valamint a szavazások összesített eredménye a szövetség honlapján (www.toosz.hu) olvasható. A beérkezett észrevételek figyelembevételével átdolgozott javaslatokat július 15-e után hozzák nyilvánosságra.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu