Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A fészekrakós lakások fele már az önkormányzaté
A 173 ingatlan közül 85-öt már átvett Miskolc önkormányzata, további 24-ben zajlik a kilakoltatás

A Fészekrakó-projekt során 2014. július 10-ig 85 ingatlan átvételére került sor az árverés lezárását követően. További 24 ingatlan kilakoltatása folyamatosan zajlik – tájékoztatta a minap.hu-t Schweickhardt Gyula projektvezető. Az érintett lakások 85 százaléka az Avason található, maradékuk pedig Diósgyőrben.


2013 áprilisában vette meg az önkormányzat 173 lakás esetén a követeléseket, ezek végrehajtási eljárásban való érvényesítése folyamatosan zajlik. A mai napig az önkormányzat 85 olyan ingatlanban nyert árverést, amelyeknél az ingatlanok átvétele már megtörtént. De emellett jelenleg még 24 olyan nyertes eljárás van, ahol megkezdődött az ingatlan átadása végrehajtási eljárásban. Ez azt jelenti, hogy augusztus végére 109 olyan ingatlannal fog az önkormányzat rendelkezni, ahonnan a fészekrakókat kiköltöztetik. További eljárások is folyamatban vannak, október végéig 125-135 darab eljárás lezárásával tudnak számolni, és az év végéig szeretnének minden olyan jogi bizonytalanságot megoldani, ami ütemezhetővé teszi a maradékoknak is a lezárását – mondja a projektvezető.

Ezek az emberek kiköltöznek az ingatlanból, onnantól az a veszély, hogy a vízszámlát, fűtésszámlát, közös költséget nem fogják fizetni már nem áll fönn. A közös költséget a tulajdonszerzéstől számított időponttól az önkormányzat fizeti és a felújításokat követően olyan bérlők beköltöztetésére kerül sor, akik képesek ezeknek a költségeknek a fizetésére. Megszűnik az a gyakorlat, hogy azok az emberek, akik nem fizetik a rezsiszámláikat, továbbra is ingyen élhessenek ezekben az ingatlanokban – jelentette ki Schweickhardt Gyula.

Ezzel párhuzamosan kiírták az otthonvédelmi pályázatot, július 31-e a pályázat beadásának határideje. Minden olyan társasház, vagy lakásszövetkezet, ahol érintett lakások vannak, pályázhat rá. A projektvezető kérte, hogy mindenki figyeljen a határidőkre, a minap.hu-n megtalálható a pályázati anyag, pályázati dokumentáció, illetve az elmúlt időszakban feltett kérdésekre a válaszok is. Ha bárkinek még kérdése van, akkor forduljon a hivatalhoz, segítenek, remélik, hogy minél nagyobb számban fognak pályázni a társasházak.

A birtokba vett és rendbetett lakások közül már vannak olyanok, amelyeknek bérlő jelöltjei is vannak, a MIK Zrt. folyamatosan végzi a bérlői állomány felülvizsgálatát, júliusban lesz olyan pályázati kiírás, amelyben ezek a bérlakások már meghirdetésre kerülnek, pályázni a helyi rendeletben meghatározott módon és feltételekkel lehet majd.

Forrás: minap.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu