Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Döntéshozatali dömping lesz a második félévben is
December végéig 164 törvényjavaslat, határozat és rendelet megalkotása szerepel a kabinet napirendjén

A kormányzati döntéshozatal nyáron sem szünetel: év végéig 164 törvényjavaslat, határozat és rendelet megalkotása szerepel a kabinet napirendjén, ezek között van a Széll Kálmán Terv végrehajtásával összefüggő döntések, 2012. évi költségvetés, illetve számos, az új alaptörvényhez kapcsolódó sarkalatos törvény megalkotása. A Magyar Közlöny július 7-i számában olvasható a kormány második félévre vonatkozó részletes munkaterve.


A munkaterv szerint júliusban az állatok védelméről szóló törvénymódosítási javaslat és az államtitkot vagy nemzetbiztonsági érdeket érintő beszerzések szabályairól szóló kormányrendelet-módosítás, illetve egy a közalkalmazottakat, egy az érettségi vizsga szabályait, egy az Útravaló Ösztöndíjprogramot és egy az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságát érintő kormányrendelet szerepel a napirenden.

Augusztusban kerülhet a kormány elé többek között az új közoktatási törvény, illetve az elektronikus ügyintézésről, valamint a személyszállítási szolgáltatásról szóló törvények tervezete. Tárgyalni kezdi a kabinet a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról és a 2012. évi költségvetésről szóló törvény tervezetét. További lépések lesznek a Széll Kálmán Terv végrehajtására: az új közfoglalkoztatási rendszer kialakításához szükséges újabb  döntések születnek, napirendre kerül a közfoglalkoztatási bér és közfoglalkoztatási garantált bér mértékéről szóló kormányrendelet, illetve a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatások szabályozása is.

Igen intenzív szeptemberi döntéshozatal várható, 34 kiemelt témában. A munkaterv szerint ekkor kerül napirendre az új felsőoktatási törvény koncepciója, a nemzetiségek jogairól szóló törvénytervezet, az országgyűlési képviselőkről szóló javaslat, illetve az új Munka Törvénykönyv és az új duális szakképzés bevezetését megalapozó törvény. Újabb a hazai vállalkozások versenyképességének javítását megalapozó és egy adótörvények kerülnek a kormány elé. Ebben a hónapban foglalkoznak a csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló törvény módosításával, az információ biztonság szabályairól szóló tervezettel is, és természetesen folytatódik a 2012. évi költségvetés tárgyalása.

Az október várhatóan ennél is sűrűbb lesz, 38 témát tűzött ki tárgyalásra a kormány, köztük a helyi önkormányzatokról szóló új törvényt, a szakképzési hozzájárulásról szóló tervezetet, a turizmusról szóló javaslatot. Napirenden lesz az egészségügyi, a közlekedési törvények módosítása, a lánctartozások csökkentése érdekében szükséges további intézkedések, és a kutatás-fejlesztés és innováció közgazdasági környezetét segítő egyes intézkedésekről szóló törvény. A kormány tárgyalni fogja a Szervezett Bűnözés elleni Koordinációs Központról szóló javaslatot is.

Novemberben a kormány 51 kiemelt témát tervez. Sorra kerül egyebek mellett a honvédség adatkezeléséről szóló törvénytervezet, a közszolgálati életpályák összehangolása miatt szükséges törvénymódosítások, a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítása, egyes szociális és gyermekvédelmi törvények módosítása, illetve a felnőttképzésről szóló tervezet. Tárgyalnak továbbá a nyugellátások és baleseti járadék 2012. januári emeléséről szóló kormányrendeletről, valamint a nemzetgazdaság biztonságos működéséről és védelmi felkészítéséről szóló törvényről.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu