Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Időjárási vészjelző rendszer, kistérségi szinten
A 200 milliós beruházásnak óriási jelentősége van a kármegelőzésben

Augusztus elsejétől indul a kistérségi szintű időjárási veszélyjelző rendszer. A fejlesztésnek köszönhetően a meteorológiai szolgálat már nem régiós, hanem megyei szinten tud figyelmeztetéseket, kistérségi szinten pedig riasztásokat kiadni. Az uniós pályázati pénzből finanszírozott beruházást Illés Zoltán államtitkár és Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője mutatta be július 26-án.


Egyetlen egy ország sem létezhet megfelelő előrejelzés nélkül, fontos polgári célokat szolgál az, hogyha az előrejelzés pontosabb, precízebb, és egy szűkebb területre irányul - mondta Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár.

A beruházás 200 millió forintba került, amiből 13 millió forint volt az önrész, 187 pedig európai uniós pályázati pénz. A projekt 90 százalékban számítástechnikai fejlesztés. Egy új szuperszámítógépet szerzett be az OMSZ, ami nagyon gyorsan fel tudja dolgozni a kapott adatokat. Meg kellett oldani a meteorológiai adatok továbbítását, tárolását. A rendszernek óriási jelentősége van a természeti, gazdasági értékek megvédésében, segít a károk megelőzésében - derül ki a kormany.hu tudósításából.

Bakondi György OKF főigazgató elmondta: a katasztófavédelem a meteorológiai adatok egyik legnagyobb felhasználója. Korábban több súlyos esemény is a meteorológiai előrejelzés hiányosságainak és az arra adott kormányzat reakció hibáinak volt köszönhető, például 2006 augusztusában. A meteorológiai szolgálat és a katasztrófavédelem régóta együttműködik nagyobb tavainknál a vihar-előrejelző rendszerek működtetésében, ahol a pontos információk birtokában figyelmeztetik a lakosságot és a fürdőzőket egy nagyobb vihar előtt - hangsúlyozta a főigazgató.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyik legfontosabb jövőbeni feladata, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően, a pontosabb, célzottabb adatokat, és az ezeken alapuló riasztásokat eljutassa a lakossághoz. Szeretnénk jobban bevonni a médiumokat, és ezért mostanában gyakorlatot is tartottunk, valamint vizsgáljuk az SMS alapú riasztási rendszer kialakításának lehetőségét - fogalmazott Bakondi György.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu