Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kiszámíthatóbb lesz ezentúl a LEADER-finanszírozás
A rendeletmódosítással havonta számolhatók el az állandó működési költségek

Kiszámíthatóbbá válik a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) finanszírozása, miután Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter július 27-én aláírta az erről szóló rendelet módosítását. A HACS-ok ugyanis eddig kéthavonta nyújthatták be kifizetési kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), a pénzt 4-5 hónappal később, az elbírálás után kapták meg. Mivel az akciócsoportok működése utófinanszírozott, ez sok csoportnak gondot okozott.


A rendeletmódosítás után a HACS-ok állandó, napi működési költségeikre (irodabérleti díj, foglalkoztatottak bére, járulékok) havonta nyújthatnak be kifizetési kérelmet, így hamarabb kaphatják meg a pénzt; a nagyobb tételeket pedig háromhavonta számolhatják el. Ugyancsak az utófinanszírozás miatt szükséges, hogy az akciócsoportok más forrásokból is pénzhez juthassanak: ezentúl a HACS-ok a III. és IV. tengely végrehajtása mellett más (például pályázatírói) tevékenységet is végezhetnek, és az ÚMVP-n kívüli pályázatokon is részt vehetnek - adja hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Az Európai Bizottság által elfogadott Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. és IV. tengelye a Helyi Akciócsoportok közreműködésével valósul meg, akik gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásában vesznek részt. A III. tengely a vidéki élet minőségének javítását és a vidéki gazdaság több lábon állását támogatja. A IV. tengely a LEADER Programot, azaz gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását takarja. A HACS-ok részt vesznek a pályázatok előkészítésében és értékelésében is.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu