Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kész a Számvevőszék következő ellenőrzési terve
Az Államkincstárt és a Fővárosi Önkormányzatot forrásmegosztási rendeletét is vizsgálná az ÁSZ a második félévben

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, Domokos László átadta a számvevőszék 2015. második félévi ellenőrzési tervét Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének – tudatta 2015. július 2-án az ÁSZ. A terv szerint sor kerül egyebek mellett a Magyar Államkincstár hatósági tevékenységének, egyes adóbeszedési eljárásoknak, valamint egyes központi intézmények és az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) ellenőrzésére.


A számvevőszék közleményében kiemeli: a jobb közérthetőség érdekében ÁSZ megújította a számvevőszéki jelentések formátumát és struktúráját, amihez átalakították az ellenőrzések módszertanát és fejlesztették a minőségbiztosítási rendszert is. A 2015. második félévi ellenőrzési terv alapján induló ellenőrzések már e szerint készülnek - írják.

Az ÁSZ törvényi kötelezettség alapján ellenőrzi az állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos tevékenységeket, az időközi országgyűlési képviselő-választási kampányokra fordított pénzeszközök elszámolását, a Fővárosi Önkormányzatot forrásmegosztási rendeletét, valamint a költségvetési támogatásban részesülő pártok és pártalapítványok gazdálkodásának törvényességét – írják.

Az ÁSZ témacsoportos ellenőrzései egy-egy témában az államháztartás különböző részterületeit érintik, így kiterjednek egyebek mellett a központi alrendszer intézményeire, az államháztartásból támogatásban részesült egyes szervezetekre, az állami tulajdonú gazdálkodó szervezetekre, az önkormányzatokra, valamint a megyei hatókörű városi múzeumok gazdálkodására.

A tájékoztatás szerint 2015. második félévében önálló témaként ellenőrzi az ÁSZ a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásait, az államháztartás központi alrendszerének adósságát kezelő rendszert, valamint az államháztartás információs rendszerének és a statisztikai szolgálat működésének megfelelőségét is. Ezen túlmenően a szén-dioxid kvótákkal való gazdálkodás ellenőrzését is tervezi az hatóság.

Kitérnek arra, hogy a hivatal a következő fél évben megkezdi egy nemzetközi párhuzamos ellenőrzés előkészítését is, amelynek célja az adatvédelem aktuális helyzetéről átfogó értékelés készítése. A horvát és macedón számvevőszékkel közös ellenőrzés keretében pedig a turizmusfejlesztési intézkedések megvalósítását értékeli az ÁSZ.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu