Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. január 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A legtöbb településnek gond a segélyek kifizetése
Már nagyobb városok is felkerültek arra a listára, ahol a helyi adóbevételek nem biztosítják a segélyekre költhető összeget

Törvénymódosítást sürget a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), mert sok önkormányzat állami támogatásra szorul, hogy a segélyeket ki tudják fizetni. 2800 település vezetésének okoz gondot a rászorulók támogatása – tudósít a HírTV. 


A szociális törvény tavalyi módosítása után úgynevezett feladatfinanszírozásra kapnak pénzt az önkormányzatok, a forrásokra pályázni kell. Dombóvár önkormányzata idén 12 millió forintot kapott, de a település polgármestere szerint ez több, mint amit fel tudnak használni.

„Mi szeptember 30-ig kaptunk több mint tíz és fél millió forintot, amit kifejezetten lakhatási támogatásra kellene elkölteni. Szeptember 30-ig ennyi pénz nem kell, tehát ennek a jelentős része sajnos vissza fog menni a költségvetésbe, központi költségvetésbe. Viszont a negyedik negyedévre még kellene további forrás, viszont azt nem látjuk, hogy milyen további pályázatból és milyen egyéb támogatásból kapjuk meg” – nyilatkozta Szabó Loránd független polgármester.

Összesen 166 önkormányzat kapott félmilliárd forintot meghaladó rendkívüli szociális támogatást. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint az ország 3200 településéből 2800 van bajban. Ha egy önkormányzat nem alakította át saját szociális rendeletét, vagyis nem csökkentette a szétosztható pénzeket, maga is rászorulóvá vált.

Schmidt Jenő szerint aggasztó, hogy már nemcsak a kistelepülések, de nagyobb városok is felkerültek arra a listára, ahol a helyi adóbevételek nem biztosítják a segélyekre költhető pénzösszeget. Így a többi közt Szegednek és Kaposvárnak is több tíz millió forint plusztámogatásra volt szüksége.

Forrás: HírTV - MNO

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu