Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. augusztus 12.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új pályázat indult rendkívüli szociális támogatásra
Ha egy önkormányzat idén már kapott támogatást, akkor már csak három hónapra járó összeget ítélhetnek meg a településnek

Augusztus 15-ig ismét pályázhatnak az önkormányzatok rendkívüli szociális támogatásra, a benyújtott igényekről szeptember 30-ig dönt a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter – tudta meg a Napi Gazdaság a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárságától. A tájékoztatás szerint, ha egy önkormányzat idén már kapott támogatást, akkor annak a településnek csak három hónapra járó összeget ítélhetnek meg októberre, novemberre és decemberre.


Azoknak, akik csak most nyújtanak be pályázatot, a március 1-jétől december 31-ig terjedő időszak figyelembevételével határozzák meg a támogatást – tudatta az államtitkárság.

Idén egyszer már pályázhattak az önkormányzatok rendkívüli szociális támogatásra: április 15-ig 334 település összesen 2,2 milliárd forint értékben nyújtott be kérelmet a Belügyminisztériumhoz. Számos olyan önkormányzat volt, amely hulladékszállítási díjkedvezmény biztosításához vagy ünnepnapokhoz kapcsolódó ajándékozások finanszírozásához kért támogatást, amelyeket a korábbi normatív alapú rendszer sem támogatott – mutatott rá a szaktárca.

Végül a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter június 15-ei döntése alapján 166 önkormányzat összesen 517,1 millió forint támogatásban részesült. Ezek felhasználása során a március 1. és szeptember 30. között teljesített kifizetések vehetők figyelembe.

Emlékezetes, a szociális segélyezés rendszere március 1-jétől módosult, ekkor az alanyi jogon járó, jövedelempótló típusú ellátási formák az önkormányzatoktól a járási hivatalokhoz kerültek, és ők intézik a támogatások folyósítását is.

A képviselő-testületek pedig a szociális törvény alapján az adott önkormányzat rendeletében meghatározott feltételek szerint települési támogatást állapíthatnak meg többek között a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez és a 18. életévét betöltött, tartósan beteg hozzátartozójának az ápolását, gondozását végző személyeknek. A helyhatóságok települési támogatást adhatnak továbbá a gyógyszerkiadások viseléséhez, valamint a lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralékot felhalmozó személyeknek.

Emellett a rászorulók indokolt esetben kaphatnak még rendkívüli települési támogatást is. Az önkormányzatok ezekkel kapcsolatos kiadásaikra adhatnak be pályázatot rendkívüli szociális támogatásra.

Forrás: Napi Gazdaság Online

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu