Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. június 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egyszerűbb lesz a helyi termelői piacok működése
A VM támogatja a kistermelők életét megkönnyítő javaslatot

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) támogatja Font Sándor képviselő kezdeményezését, hogy könnyebben lehessen helyi termelői piacot nyitni, és egyszerűbb legyen a működési szabályzatuk. A javaslat szerint a helyi termelői piac üzemeltetéséhez elegendő lenne a bejelentés a kereskedelmi hatóságnak, ellentétben a vásárral és piaccal, amelyek csak a kereskedelmi hatóság által kiadott vásár-, illetve piacüzemeltetési engedéllyel üzemeltethetők.


A javaslat alapján az számít helyi termelői piacnak, amelyik a piac fekvése szerinti megyéből vagy a piac 40 kilométeres körzetéből, illetve budapesti piacnál az ország területén bárhol működő gazdaságából származó mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari termékét értékesít.

Míg vásár és piac csak a kereskedelmi hatóság által kiadott vásár-, illetve piacüzemeltetési engedéllyel üzemeltethető, addig a helyi termelői piacnál - Font Sándor kezdeményezésére - az üzemeltetéshez elegendő lenne a bejelentés a kereskedelmi hatóságnak.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága általános vitára alkalmasnak találta a képviselő javaslatát. Ha a képviselők elfogadják a javaslatot, a módosítás 2012. január 1-jén hatályba lép. A képviselői kezdeményezés egyezik a VM szándékával. A mintegy 5000 magyar kistermelő támogatása, a helyi értékek ápolása, újra felelevenítése hozzájárul a vidéki életminőség javításához, a közösségek megmaradásához. Helyi termékek előállításával, a kereslet növelésével hazai munkahelyek teremthetők - adja hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu