Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. június 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az önkormányzatokra is számít a belügyminiszter
A kormány célja: 300 ezer nyolcórás közfoglalkoztatott a Startmunka programok keretében

A Startmunka keretében történő közfoglalkoztatás során súlyponti kérdés az önkormányzatokkal történő együttműködés – hangsúlyozta a munkaügyi központok közfoglalkoztatásért felelős vezetői részvételével a Belügyminisztériumban tartott országos értekezleten Pintér Sándor belügyminiszter, aki előadásában kifejtette: a kormány célja az, hogy a 2012-ben 300 ezer fő legyen nyolc órában foglalkoztatva a Startmunka programok keretében.


Ennek a célnak az eléréséhez a munkaügyi központokban szemléletváltására van szükség, amelyhez megfelelő kiindulópontot jelentenek a már elindított mintaprogramok. A miniszter ezért kifejezetten kérte a munkaügyi központok megjelent vezetőit arra, hogy összegezzék a mintaprogramok tapasztalatait, külön jelezzék a tárcának a programokhoz kapcsolódó indokolatlan nehézségek árán végrehajtható feladatokat.

Pintér Sándor kijelentette: ez rendkívül intenzív munkát követel a Belügyminisztérium felső vezetésétől és a területi szervektől a 2012. évre kitűzött reális célok megvalósítása érdekében. A belügyminiszter a jelenlévők feladatául szabta a tervszerű felkészülést, a bürokrácia csökkentését, és egy új alapokon kiépített ellenőrzési rendszer kialakítását. A tárcavezető leszögezte: a Startmunka keretében történő foglalkoztatás kenyeret ugyan ad a programokban résztvevőknek, azonban a kalácsot mindenkinek az elsődleges munkaerőpiacon kell majd megszereznie, ahová az új rendszer visszavezetheti a dolgozni képes, a dolgozni tudó, és a dolgozni akaró álláskeresőket – olvasható a kormányzati hírportálon.

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu