Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. június 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Rendkívüli ülést tartott a Fővárosi Közgyűlés
Tűzoltó laktanyák – Hajléktalan program – Autista központok

Csaknem nyolcvan előterjesztést tárgyalt meg október 21-i, rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Támogatást szavaztak meg négy fővárosi tűzoltólaktanya felújításához, elfogadták a 2015-ig szóló közoktatási-, és az autistákat segítő koncepciót. A IX. kerületben az Aszódi úton létesülhet hajléktalanszálló, eladják a Hunnia mozi egykori épületét, új szemlélet alapján készítik elő a jövő évi útfelújításokat.


Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés négy fővárosi tűzoltó laktanya, a Csepeli Tűzőrség, az Erzsébeti Tűzőrség, a Józsefvárosi Tűzőrség, illetve a Budavári őrs felújításának támogatási szerződését. Az őrsök az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pályázatán nyerték el a szükséges források 80 százalékát.  

Módosították a Fűtött utca elnevezésű hajléktalanprogram helyszínét is, a VIII. kerületi Salgótarjáni út helyett a nagyobb alapterületű, lényegesen jobb műszaki állapotú IX. kerületi Aszódi utcai ingatlanban alakítanak ki hajléktalanellátó intézményt. Erről 21 igen, 3 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett döntött a közgyűlés.

Egyhangúlag támogatta a Fővárosi Közgyűlés, hogy a hajléktalanok társadalmi beilleszkedését, munkába állását szolgáló fővárosi pályázatot nyújtsák be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez. A Nyitás az utcára elnevezésű projektben a hajléktalanságból kivezető út megtalálásában segítenék az érintetteket. Sikeres pályázat esetén 120, közterületen élő ember kaphat segítséget egyebek mellett az önálló lakhatás biztosításához vagy személyre szabott képzést, fejlesztést ahhoz, hogy munkába állásuk esélyei javuljanak. A fővárosi projekt tervezett költségvetése 120 millió forint, amit európai uniós forrásokból biztosítanák.

Kilenc közútkezelői feladatkört vesz át a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárostól, az átszervezés 26 álláshelyet érint, a munkavállalókat a központ foglalkoztatja tovább - erről 18 igen, 1 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett döntött a közgyűlés. 2012. január elsejétől - többek között - a BKK-hoz kerül a Budapest tulajdonában lévő országos közutak, hidak, alul- és felüljárók, valamint a kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő, a tömegközlekedés által használ utak üzemeltetése, fenntartása és fejlesztése. Szintén a központ látja majd el valamennyi közúton folyó munkavégzéssel összefüggő forgalomtechnikai feladatot, az új utak építését, kezelését és fenntartását, az útellenőri szolgálat működtetését, a közúti közlekedés fejlesztését, az utak forgalmának szabályozási, a közúti jelzések elhelyezési és a tömegközlekedési feladatok egy részét is.

Mentőállomás létesülhet a XV. kerületi Őrjárat utca 1-5. szám alatti ingatlanon, ahol korábban az Észak-pesti Kórház működött - erről 24 igen, 9 nem szavazattal döntött a közgyűlés.

Százmillió forintért értékesíti a főváros a volt Hunnia mozi Erzsébet körút 26. szám alatti, 338 négyzetméteres épületét az egyetlen ajánlattevő a THO-HAI Ingatlanhasznosítási és Kereskedelmi Kft-nek - erről 18 igen, 13 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett döntöttek a városatyák. Losonczy Pál (Jobbik) közölte, az eladást nem támogatják, a vevő cég mögött ugyanis egy vietnami üzletember áll, aki sorra vásárolja fel a körúti üres ingatlanokat.

Jóváhagyta a 2012. útfelújítások előkészítéséről szóló javaslatot a közgyűlés 18 igen szavazattal, 14 tartózkodás mellett. Németh Zoltán Fidesz-frakcióvezető és Wintermantel Zsolt közlekedési tanácsnok előterjesztése szerint új módszertant és szemléletet alkalmaznak, összegyűjtve a korábbi években forráshiány miatt elmaradt felújítási igényeket.

A jövő évi útfelújításokra 2,8 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben, kiemelt figyelmet fognak fordítani a nagy forgalmú fő- és tömegközlekedési utakra, a midibuszok útvonalaira, a korábbi felújításokból kimaradt rövid szakaszokra, csomópontokra és a buszmegállókra, buszöblökre.

Három fővárosi kórházban - a Szent János Kórházban, a Heim Pál Kórházban és a Bethesda Kórházban - autistákkal foglalkozó központ jön létre, 24 órás telefonszolgálatot hoznak létre a hozzátartozóknak, és az érintettek munkalehetőséget kaphatnak a fővárosi önkormányzat cégeinél - egyebek mellett ezeket tartalmazza a főváros autistákat segítő koncepciója, amelyet egyhangúlag fogadtak el a városatyák. Szendrei Róbert főtanácsadó, a koncepció kidolgozója felhívta a figyelmet, hogy Magyarországon 80 ezer, a fővárosban hozzávetőleg 20 ezer autista él, illetve olyan ember, akinek autisztikus tünetei vannak.

Tarlós István főpolgármester visszavonta a fővárosi közösségi televízió létrehozására vonatkozó előterjesztését, így az nem szerepelt a napirenden - tudósít a budapest.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu