Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. június 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újabb iskola lett akadálymentes Budafok-Tétényben
A 34 milliós projekt európai uniós támogatással valósult meg

Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Programjának keretében valósult meg Budafok-Tétényben a „Kozmutza Flóra Általános Iskola komplex akadálymentesítése" című projekt. Az október 28-án tartott hivatalos átadóünnepségen Szabolcs Attila polgármester kiemelte: Az intézmény akadálymentesítése kiemelten fontos beruházás, ugyanis a kerületi sajátos nevelési igényű tanulók ellátását biztosítja.


A 34 millió forintos összköltségű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt bekerülési költsége csaknem 34 millió forint volt, amelyből a támogatás összege 30 millió forintot tett ki. A kivitelezési munkák nagyrészt az intézmény nyári zárása alatt valósultak meg.


A rendezvényen az ünnepi műsor után Oláhné Kovács Éva igazgatónő vezetésével a vendégek megtekintették a fejlesztés eredményeit. Az épületen belül lift, a bejáratnál és az udvarra vezető kijáratnál rámpák épültek. Két mosdót létesítettek mozgássérültek számára. Akadálymentesre cserélték a nyílászárókat. Akadálymentes parkolót alakítottak ki a bejárat közelében. A rámpák és a belső lépcsők új, kétsoros kapaszkodókat kaptak.

Az épületen belüli közlekedés megkönnyítése érdekében a közlekedők és a folyosók padlóját taktilis vezető, illetve figyelmeztető sávokkal jelölték. Az infó-kommunikációs akadálymentesítés során bel- és kültéri Braille-írásos tájékoztató táblákat, térképet és indukciós hurkot helyeztek el az intézményben. Elkészült az intézmény akadálymentesített honlapja is - adja hírül Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületének Önkormányzata.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu