Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. június 6.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A biomassza jó lehetőség az önkormányzatoknak
Sikeres konferenciát tartott az Energiaklub és a gödöllői SZIE

Az önkormányzati biomassza hasznosítás témában szervezett sikeres konferenciát és workshopot az Energiaklub és a gödöllői Szent István Egyetem. A száznál több érdeklődő, közöttük félszáznál több önkormányzati vendég előtt lezajlott szekszárdi eseményen szó volt többek között a villányi szőlészeti hulladék hasznosítási terveiről, a devecseri mintaprojektről, illetve a magyarországi biomassza hasznosítás helyzetéről.


A konferencián Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a minisztérium terveit mutatta be a biomassza alapú közösségi energiatermelés területén. Kohlheb Norbert (Szent István Egyetem) a stratégiai tervezés gyakorlati lépéseibe avatta be a hallgatóságot Szada település példája segítségével.

Hegyesi József (Szent István Egyetem) a nemzetközi COACH BioEnergy nemzetközi projekt honlapján, magyar nyelven is elérhető információkra és praktikus eszközökre hívta fel a jelenlevők figyelmét: a www.coach-bioenergy.eu címen elérhető rendszer térképes formában megtekinthető követendő példákat, életciklus-elemzéseket is tartalmazó technológiai leírásokat, illetve a beruházások előkészítését megkönnyítő tervezési segédletek is tartalmaz.

Az Energiaklub képviseletében először Csanaky Lilla ismertette a Szakpolitikai Intézet frissen megjelent elemzését, amely a megújuló alapú hőtermelés hazai potenciáljának kihasználása érdekében javasolt intézkedéseket tartalmazza. Kovács Emese a Napkorona és Biomassza Bajnokság eddigi tapasztalatairól beszélt, bemutatva a megújuló energiaforrások hasznosítása terén legsikeresebb településeket, illetve a versenyek folytatásával kapcsolatos terveket.

Mürkl Levente, Tata környezetvédelmi referense, érdekes beszámolót tartott az önkormányzati tulajdonban álló tatai távfűtési rendszer korszerűsítésének lépéseiről, Földesi Tamás, Villány jegyzője, előadásában a közösség szemszögéből adott áttekintést a helyben képződött szőlészeti hulladék energetikai hasznosítására irányuló tervekről.

A délutáni szekcióbeszélgetéseken konkrét kérdéseket, projektjavaslatokat jártak körül az előadók a finanszírozás, a tervezés és a technológia  témákban. A részletes beszámolót és az előadások anyagát az Energiaklub honlapján (http://www.energiaklub.hu) hozzáférhető.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu