Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2020. június 7.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Százhalombatta és Lövő a legvirágosabb település
Idén összesen 315 magyar önkormányzat nevezett a versenyre

Megszületett a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2011-es végeredménye. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Százhalombattának, falu kategóriában Lövőnek ítélték oda, így ez a két település indul Magyarország képviseletében az Entente Florale Europe elnevezésű európai környezetszépítő versenyben.


Az öt minisztérium, az Országgyűlés két bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., valamint több civil szervezet által kiírt Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben Magyarország miniszterelnöke két települést jutalmaz különdíjjal. A miniszterelnök díjait Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége adta át Kaposvár és Lipót képviselőinek az október 28-án, Százhalombattán rendezett díjkiosztó ünnepségen. Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága Szentest és Várdát jutalmazta, míg az Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottság Szarvas önkormányzatának munkáját ismerte el.

A Belügyminisztérium Nyíregyházának, Véméndnek, Bajának, Felsőrajknak, Ózdnak és Csemőnek ítélt oda díjat, a személyi elismerést Pádár Tibor, Balatonfüred parkfenntartásért, virágosításért felelős kertészmérnöke kapta. A hagyományos magyar növény- és virágkultúra megőrzéséért a Vidékfejlesztési Minisztérium Szekszárd és Szágy önkormányzatának a munkáját ismerte el. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális díját Mohács kapta, míg a környezettudatos oktatás megvalósulásáért öt óvoda munkáját emelték ki.

A Magyar Turizmus Zrt. díjait Sárospatak és Veszprém képviselői vehették át, míg Budapest főváros díját - amelyet Dr. György István főpolgármester-helyettes adott át - a X. kerület, Kőbánya nyerte el. A „Magyarország legszebb főtere, főutcája" díjidei nyertese Hévíz városa lett, a „Budapest legszebb főutcája" díjat a IV. kerületnek, Újpestnek ítélték oda. A Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának legrangosabb díját, az Arany Rózsa-díjat Békés, Kisbajom, Sátoraljaújhely, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok és Tápiógyörgye kapta, amiért évek óta kiemelkedő eredményt mutat fel a környezetszépítésben.

A 2011. évi versenyre összesen 315 település jelentkezett, legtöbben Baranya megyéből (44), második helyre Borsod megye (31), harmadik helyre holtversenyben Győr-Moson-Sopron megye (26) és Pest megye került (26). Budapestről nyolc kerület küldte el nevezését. A magyar verseny a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez (Entente Florale Europe) kapcsolódik. 2011-ben kiemelkedő magyar siker született: város kategóriában Balatonfüred aranyérmet, falu kategóriában Paloznak ezüstérmet szerzett. Jövőre Százhalombatta és Lövő indul Magyarország képviseletében az európai versenyben.

Forrás: Objektív Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2020 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu